Progrese privind transportul public in Alba Iulia

Progrese privind transportul public in Alba Iulia
Publié par Liliana Topliceanu le 02/10/2013

Realizari notabile in transportul public din municipiu s-au realizat prin programul derulat de operatorul local, care a introdus vehicule eficiente energetic si cu grad redus de poluare. In viitor este prevazuta achizitia de autovehicule electrice.

Un proiect in curs al ALEA (proiectul BUMP in cadrul programului european IEE 2012) prevede, pentru urmatorii 3 ani, sprijinul autoritatilor locale in realizarea Planului de mobilitate urbana durabila (SUMP).

Scopul proiectului BUMP a fost sprijinirea autorităților locale în dezvoltarea unor planuri de mobilitate urbană durabilă (SUMP) prin facilitarea de rețele, învățarea reciprocă și schimbul de experiență între țări.

Sunt deja realizate piste de biciclete in zona istorica a orasului (vor fi extinse in toata aria municipiului si zona periurbana) si este in implementare un sistem de conectare intermodala a categoriilor de transport.

Sunt prevazute programe de sprijin al grupurilor sociale vulnerabile, prin masuri de gratuitati in transortul public (masura deja implementata).

In cadrul municipiului, ALEA a derulat si deruleaza programe educationale (in cadrul unor discipline optionale pentru domenii ca energia durabila si mediu - in gradinite, scoli primare/generale, licee).